Vepřový guláš
Vepřový guláš je velmi oblíbeným jídlem, který si rádi připravíte doma, i si jej dopřejete v restauraci. Tento velmi jednoduchý recept si můžete sami vyzkoušet.
Ingredience pro přípravu receptu: Vepřový guláš
- 600 g vepřového masa (plec)
- 2 cibule
- rostliný olej
- mletá paprika
- sůl
- pepř
- kmín
- 2 stroušky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- majoránka
Postup pro přípravu receptu: Vepřový guláš
Na drobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji tak, aby získala růžovou barvu. K cibulce přihodíme papriku a přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, které orestujeme. Celou směs osolíme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme. Ve chvíli, kdy je maso skoro měké zaprášíme celou směs moukou a pořádně zamícháme. Přilijeme trochu vody a přidáme utřený česnek. Maso dále dusíme do měkka. Vepřový guláš podáváme s houskovým knedlíkem.