Kotlíkový guláš
Kotlíkový guláš si můžete připravit jak při svých trampských výpravách, tak i doma v kuchyni. Kotlíkový guláš je vynikající pochoutkou, kterou ocení každý milovník gulášů.
Ingredience pro přípravu receptu: Kotlíkový guláš
- 500g hovězího masa (přední)
- 500g vepřového masa
- 500g brambor
- 4 papriky
- 1kg cibule
- 2 paličky česneku
- 4 ks rajčat
- 4 lžíce sladké mleté papriky
- sůl
- pepř
- bujón
- majoránka
- kmín
Postup pro přípravu receptu: Kotlíkový guláš
Nakrájíme cibuli a česnek a v kotlíku na oleji osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, které orestujeme. Přidáme červenou papriku, zajileme vývarem a hodinu dusíme. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, kmín, vegetu, kostku bujónu, pepř a osolíme. Dále dusíme další hodinu. Mezitím si připravíme zeleninu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, papriku očistíme a nakrájíme na nudličky, spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Po hodině dušení s vepřovým masem přidáme brambory, papriku i rajčata. Vaříme dokud se brambory neudělají do měkka, což by mělo zabrat asi další půlhodinu. Chvíli před dokončením dochutíme majoránkou. Kotlíkový guláš podáváme s chlebem.