Mexický guláš
Mexický guláš s rýží a hráškem je vynikající jídlo. Jedná se o další variaci guláše, která vám jistě zachutná.
Ingredience pro přípravu receptu: Mexický guláš
- 700g hovězího masa (přední hovězí)
- 300g sterilovaného hrášku
- rýže
- 100g tvrdého sýra
- 2 cibule
- 6 lžic kečupu
- 2 lžíce hladké mouky
- olej
- sůl
- pepř
Postup pro přípravu receptu: Mexický guláš
Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na ole do zlata. Vložíme nakostičky nakrájené maso, které osolíme a opepříme a zprudka na oleji orestujeme. K orestovanému masu přidáme kečup a necháme chviličku povařit, poté podlijeme vodou. Maso za občasného míchání dusíme asi hodinu. Před koncem vaření zahustíme guláš trochou hladké mouky, rozmíchané ve vodě. Přidáme k masu polovinu sterilovaného hrášku a necháme trochu provařit. Uvaříme si rýži obvyklým způsobem a do uvařené rýže přidáme zbytek hrášku. Mexický guláš podáváme s rýží, kterou při servírování posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.