Pravý maďarský guláš
Pravý maďarský guláš je vynikajícím jídlem, které si všichni rádi vychutnáme. Recept na skvělý maďarský guláš si můžete vyzkoušet. Pravý maďarský guláš je trochu pikantní.
Ingredience pro přípravu receptu: Pravý maďarský guláš
- 600 g hovězího masa (přední hovězí nebo kližka)
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 150 g cibule, na kolečka
- sůl
- pepř
- majoránka
- 2 lžíce mleté papriky
- 4 stroužky česneku
- 1-2 červené papriky
- 1-2 pálivé papričky
- 1/2 litru vody nebo vývaru
Postup pro přípravu receptu: Pravý maďarský guláš
Cibuli nakrájenou na kolečka osmahneme na oleji do růžova, přidáme a maso a zprutka orestujeme ze všech stran. Maso dusíme ve vlastní šťávě, dokud se všechna šťáva z masa nevypaří. Maso posypeme mletou paprikou a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Maso by mělo být potopené asi ze dvou třetin. Přidáme k masu utřený česnek a opět dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme nakrájené papriky bez semínek a celé vaříme do měkka. Je-li guláš řídký, necháme jej trochu odpařit. Nakonec guláš dochutíme majoránkou solí a pepřem.