Fazolový guláš
Fazolový guláš je velmi vydatný a hustý pokrm, který si jistě oblíbíte. Pro milovníky fazolí je tento guláš opravdovou lahůdkou.
Ingredience pro přípravu receptu: Fazolový guláš
- 300g bílých fazolí
- 200g klobásy nebo uzeného bůčku
- olej nebo tuk na smažení
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mleté papriky
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- česnek
Postup pro přípravu receptu: Fazolový guláš
Fazole den dopředu namočíme. Druhý den přidáme do vody s fazolemi (vodu z fazolí nevylévat) nakrájenou klobásu nebo bůček a zvolna vaříme do měkka. Na pánvičce osmažíme najemno nakrájenou cibulku, když zesklovatí, zaprášíme moukou a usmažíme růžovou jížku. Před dokončením jížky přidáme mletou papriku. Jížku zamícháme do fazolý a provaříme. Před dokončením přidáme podle chuti rajčatový protlak, osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek. Fazolový guláš podáváme s pečivem.