Bramborový guláš
Bramborový guláš známe jistě všichni ze svého mládí. Je to kombinace brambor a uzeniny, kterou známe také jako Buřtguláš. Oblíbenost tohoto jídla je různá a hodně se odvíjí od toho, jak moc k němu byl člověk nucen během svého mládí :-)
Ingredience pro přípravu receptu: Bramborový guláš
- 600g brambor
- 200g uzeniny (kabanos nebo špekáčky)
- 2 cibule
- mletá paprika
- sůl
- pepř
- majoránka
- špetka kmínu
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 stroužky česneku
Postup pro přípravu receptu: Bramborový guláš
Na oleji osmahneme cibulku dokud nezesklovatí, přidáme hladkou mouku a vytvoříme růžovou jíšku. Přidáme mletou papriku a zalijeme asi litrem studené vody, kterou osolíme, opepříme a přidáme špetku kmínu. Do vody přidáme nakrájeme brambory a uzeninu a vaříme dokud brambory nezměknou. Před koncem vaření dochutíme majoránkou, solí, pepřem a utřeným česnekem. Bramborový guláš podáváme s pečivem.